Jazz cardio dance je energičan i zabavan kardio trening koji kombinuje korake i pokrete plesa sa uobičajenim aerobnim vežbama, namenjen svim generacijama.Ovaj program nudi dinamičan i zabavan vid rekreacije sa višestrukim efektima koji će uticati na pokretljivost i gipkost zglobova, sticanje kondicije, bolje držanje i oblikovanje tela.
Prilagođen je radu sa polaznicima različitih fizičkih predispozicija i pruža mogućnost niskog, odmerenog, srednjeg i visokog intenziteta vežbanja.
Program ima za cilj povećanje izdržljivosti, uz statičke i dinamičke vežbe, sa ili bez rekvizita namenjenih za oblikovanje i jačanje mišića.
Zabavne i jednostavne kombinacije koraka i poskoka koje se uz ritam muzike sjedinjuju u originalne koreografije sa cilejm da se razviju funkcionalne sposobnosti, jača i oblikuje muskulatura.
Čas jazz cardio dance-a se sastoji od zagrevanja, umerenog ka visoko intenzivnom kardio treningu, do smirivanja i istezanja.
Idealan fitness program za sticanje izvanredne kondicije i skidanje masnih naslaga.Trening traje 1 čas i podeljen je na 3-4 dela